Kijkstal


Dierenwelzijn

Welkom op ons Sint-Amandshof in het prachtige Pittem! Hier op onze boerderij laten we graag zien hoe wij onze varkens op een moderne en diervriendelijke manier houden in onze scharrelstal waarin onze varkens en biggen vrij kunnen bewegen en wroeten.

We geloven sterk in transparantie en daarom hebben we onze stal opengesteld voor bezoekers, op elk moment van de dag. Zelfs als wij er niet zijn, kunnen mensen van achter glas onze varkens bekijken en zien hoe goed we voor ze zorgen.

In onze nieuwe stal staat het welzijn van de dieren centraal. Geen traditionele roosters meer, maar een volle vloer met strooisel waarin de varkens kunnen scharrelen naar hartenlust. Met een computergestuurde mestschuif zorgen we ervoor dat de mest regelmatig wordt afgevoerd, waardoor de lucht in de stal gezond blijft. Grote glazen wanden laten veel daglicht binnen, zodat onze varkens kunnen genieten van een natuurlijke omgeving.

Niet alleen voor voorbijgangers, maar ook voor scholen staan onze deuren open. We hopen dat ze ons Sint-Amandshof bezoeken en meer leren over moderne varkenshouderij. Onze kijkstal en polyvalente zaal bieden de perfecte gelegenheid om te zien hoe het er bij ons aan toe gaat.

We zijn trots op ons bedrijf en willen graag laten zien dat het ook anders kan in de varkensindustrie. Door openheid en educatie hopen we een positieve verandering teweeg te brengen en anderen te inspireren om onze weg te volgen. Kom gerust eens langs en ontdek zelf hoe gelukkig onze varkens hier zijn!

Met de fiets?

Het Sint-Amandshof ligt in het zuiden van het Brugse Ommeland, ideaal om eens te passeren met de fiets:


Sint-Amandshof bekroond met Agrafiek award

Door het voortdurend investeren, innoveren en aandacht op alle vlakken voor de maatschappelijke uitdagingen waarmee de varkenshouderij geconfronteerd wordt mochten we in 2020 de Agrafiek award ontvangen. In het juryverslag werd geschreven :

"Dierenwelzijn is een belangrijk aandachtspunt met een grote, open scharrelstal. Tegelijk wordt er gekozen voor een eigen ras dat met een eigen label de consument moet overtuigen van de unieke smaak van het vlees. De bouw van de stallen staat ook garant voor een beperking van de ammoniakemissie, één van de andere uitdagingen voor de sector. Al 11 jaar verwerkt dit bedrijf zijn eigen mest. Daar gaat het sinds kort overigens nog een eind verder mee dan de doorsneebedrijven. Het effluent wordt door een aantal rietvelden gestuurd waardoor het herleid wordt tot loosbaar water."